Duurzaamheid

Onze duurzaamheidsreis

Wij geloven in onze verantwoordelijkheid om de wereld gezond en veilig te houden voor toekomstige generaties. Bolsius staat voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit doen wij met passie, vakmanschap en liefde voor mens en planeet, zodat wij mensen kunnen blijven inspireren, verbinden en verwarmen met de magie van kaarslicht.

Onweerstaanbare sfeer

Ruim 150 jaar geleden begon Bolsius als een klein familiebedrijf met één duidelijk doel: de allerbeste kaarsen maken. Met nu meer dan 1.000 werknemers en verrijkt met 150 jaar aan kennis, vakmanschap en ambitie, zijn we nog beter geworden in het creëren van topkwaliteit (geur)kaarsen en geurstokjes. Onze kaarsen branden schoon, zonder vervuilende roet, walm of rook. Het zorgvuldig gevlochten kantoenen lontje – ook wel de kaarsenpit genoemd – zorgt altijd voor een stabiele vlam. En die heerlijke geuren? Die zijn zorgvuldig ontwikkeld in samenwerking met (onze eigen) geurspecialisten, voor de ultieme geurbeleving in jouw huis!

Sociale verantwoordelijkheid

We geven om het leven, daarom maken we onze kaarsen en geurstokjes met liefde, op een eerlijke manier en zonder schade toe te brengen aan mensen, dieren en onze planeet. Daarom kiezen we bewust voor klanten en leveranciers die onze kernwaarden delen. We hechten veel waarde aan het welzijn van onze collega’s, met een sterke focus op ontwikkeling, diversiteit & inclusiviteit. Daarnaast doneren we een deel van onze tijd, producten en financiën aan diverse goede doelen. Zo doen we mee aan 1% for the Planet, staan we op de lokale kerstmarkt en mag iedere werknemer jaarlijks een dag invullen met vrijwilligerswerk!

Mission Green

We werken er hard aan om ons bedrijf en onze producten steeds groener te maken. We optimaliseren onze kaarsenmixen en pionieren met plantaardige oliën, zoals koolzaad- en zonnebloemolie. We kijken niet alleen naar onze ingrediënten, we verbeteren ook onze verpakkingen. Recyclebaar glas en papier, minimaal gebruik van plastic en het voorkomen van afval zijn belangrijk bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Daarnaast investeren we in duurzaam transport en recyclen we kaarsresten van de productie.

We zijn B Corp gecertificeerd

Als B Corp maken we deel uit van een wereldwijde gemeenschap van bedrijven die voldoen aan hoge normen op het gebied van sociale en ecologische impact. Organisaties die hun bedrijf gebruiken als een kracht voor het goede. Het markeert het begin van onze reis naar voortdurende verbetering en collectieve actie.

Meer over B Corp

Het is voor ons belangrijk om zowel voor de mens als voor de planeet te zorgen, voor nu en voor toekomstige generaties. Zij zijn de kostbaarste zaken die wij hebben en we moeten elke dag pionieren om ze te beschermen.

– Stacie Raymond, Head of Sustainability

Een strategische aanpak

Het creëren van producten van onberispelijke kwaliteit in een snel veranderende wereld betekent dat we altijd in transitie en innovatie zijn. Ons toegewijde team maakt niet alleen de veiligste en beste kwaliteit kaarsen die er zijn. Onze impactstrategie is gebaseerd op drie pijlers: reduce, care en engage. Zij begeleiden ons besluitvormingsproces op alle verschillende niveaus. Van het kiezen van leveranciers die materialen uit verantwoorde bronnen leveren die voldoen aan milieu- en sociale normen, tot het verminderen van het energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen, zoals energiezuinige verlichting en apparatuur.

Creëer de perfecte sfeer met bolsius professional

Val op en maak uw tafels extra bijzonder. Wij beloven een geurloze en mooie vlam, een stabiel brandgedrag en een betrouwbare brandduur. Wij produceren onze collecties met grote zorg voor mens en milieu. Daarom zijn al onze producten afkomstig en geproduceerd in Europa, zonder enig dierlijk vet.